Yoghurtbaguetter
Ingredienser 4
2 dl vatten
25 g jäst
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
1 tsk socker
Gör så här
1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.
3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
torsdag 17 juli 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar